SUC DE SOC (SOCATA)
·
15-20
flori mari soc
·
500-600
gr zahar
·
1
lamaie mare
·
8
gr drojdie proaspata
·
un borcan de 5l
Preparare
Socata
Florile de soc se
pun pe fundul borcanului. Se acopera cu zahar, apoi se adauga sucul de lamaie
si coaja taiata felii. Se pune apoi apa cat sa acopere totul si se lasa la
macerat 24 ore.
A doua zi se
umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia (pentru a fermenta),
se acopera cu tifon si se lasa la loc cald si insorit pentru inca 2-3 zile pana
devine acidulata.Se amesteca in borcan dimineata si seara.
Cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati
socata, o puneti in sticle si o tineti la frigider.
Socata se serveste rece.
Se poate prepara si din flori uscate la soare si pastrate in pungi de hartie.
Este un foarte bun racoritor, tonifiant in zilele de vara.
De asemenea socul este foarte folositor persoanelor care doresc sa slabeasca ca adjuvant in cura de slabire, deoarece mareste diureza.
Se pun florile pe fundul borcanului, lamaile se storc si de taie cubulete coaja si pulpa, se adauga zaharul si apa.Borcanul se tine acoperit cu tifon, la soare 3-4 zile, sau pana devine cat de acidulat doriti.Se amesteca in borcan dimineata si sera.
Cand socata este gata se strecoara in sticle cu dop care se tin la frigider
Este un foarte bun racoritor, tonifiant in zilele de vara.
De asemenea socul este foarte folositor persoanelor care doresc sa slabeasca ca adjuvant in cura de slabire, deoarece mareste diureza.
ALTA RETETA DE SOCATA (fara drojdie):
Ne trebuie:
- 25-30 flori de soc
- 10 litri apa
- 1 kg zahar
- 3-4 lamai
- borcan mare de 10l (merge si o galeata de 10l pe care o acoperim cu tifon)
Se pun florile pe fundul borcanului, lamaile se storc si de taie cubulete coaja si pulpa, se adauga zaharul si apa.Borcanul se tine acoperit cu tifon, la soare 3-4 zile, sau pana devine cat de acidulat doriti.Se amesteca in borcan dimineata si sera.
Cand socata este gata se strecoara in sticle cu dop care se tin la frigider
SUC DE TRANDAFIRI (TRANDAFIRATA)
· 15-20 flori mari de trandafir rosu aromat (numai petalele)
· 500-600 gr zahar
· 1 lamaie mare
· 8 gr drojdie proaspata
· un borcan de 5l
Preparare Suc
Petalele de trandafir se pun pe fundul borcanului. Se acopera cu zahar, apoi se adauga sucul de lamaie si coaja taiata felii. Se zdrobesc putin , ca sa iasa sucul si aroma din petale.Se pune apoi apa cat sa acopere totul si se lasa la macerat 24 ore.
A doua zi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se adauga drojdia (pentru a fermenta), se acopera cu tifon si se lasa la loc cald si insorit pentru inca 2-3 zile pana devine acidulat.Se amesteca in borcan dimineata si seara.
Cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati sucul, il puneti in sticle si tineti la frigider.
Este un foarte bun racoritor, tonifiant in zilele de vara.Raspberry Ketone Diet |
Support your healthy diet and exercise program with The Raspberry Ketone Diet supplement from Bio Nutrition. This unique blend of raspberry ketones and organic green tea extract is designed to promote healthy weight management and contribute to overall wellness. Made in the USA. Free of yeast, corn, wheat and soy.
I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!
ReplyDeletemy web page - raspberry ketone diet