Se încălzește laptele și se amestecă cu drojdia și puțin zahăr
Intr-un bol se amestecă făina cu untura până se obține o structură sfărâmicioasă, ca un pesmet
Se adaugă zahărul pudră,zahărul vanilat, esența de lamâie,coaja rasă de lămâie, migdalele și morcovul ras și se amestecă bine
Se adaugă laptele și se frământă o cocă, ca de pâine
Se acoperă cu un șervet și se lasa la crescut o oră
Se mai frământă puțin coca crescută, daca este nevoie se mai presară puțină făină si se formează o franzelă
Se tapetează cu hâtrie de copt o tavă de chec ân care se transferă coca
Se coace ân cuptorul încins, mai întâi la 150 grade după care se măreste temperatura la 180 grade, până trece testul scobitorii (înțepat cu o scobitoare, nu trebuie sa rămână aluat pe ea când o scoatem)
Scoatem din cuptor, pensulăm cu puțină apă și învelim intr-un prosop de bucătărie .
No comments:
Post a Comment