Pages

Friday, December 19, 2014

PÂINE DULCE CU MORCOV

Ingrediente:
  • 400 g făină
  • 2 linguri untură
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 esentă lămâie
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • o mână fulgi migdale
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 morcov ras pe răzătoarea mică
Preparare:

  1. Se încălzește laptele și se amestecă cu drojdia și puțin zahăr
  2. Intr-un bol se amestecă făina cu untura până se obține o structură sfărâmicioasă, ca un pesmet
  3. Se adaugă zahărul pudră,zahărul vanilat, esența de lamâie,coaja rasă de lămâie, migdalele și morcovul ras și se amestecă bine
  4. Se adaugă laptele și se frământă o cocă, ca de pâine
  5. Se acoperă cu un șervet și se lasa la crescut o oră
  6. Se mai frământă puțin coca crescută, daca este nevoie se mai presară puțină făină si se formează o franzelă
  7. Se tapetează cu hâtrie de copt o tavă de chec ân care se transferă coca
  8. Se coace ân cuptorul încins, mai întâi la 150 grade după care se măreste temperatura la 180 grade, până trece testul scobitorii (înțepat cu o scobitoare, nu trebuie sa rămână aluat pe ea când o scoatem)
  9. Scoatem din cuptor, pensulăm cu puțină apă și învelim intr-un prosop de bucătărie .

No comments:

Post a Comment