Ingrediente :
- 1 cană făină de năut
- 2 căni apă
- 1/2 linguriță turmeric
- sare, piper,semințe de chimion
- 1 cățel usturoi ras
- 1 bucățică ghimbir ras
- verdețuri tocate (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
- 1 chilli mic tocat sau fulgi de chilli
Preparare :
- se amestecă făina cu condimentele și apa (trebuie să rezulte o maia ca de clătite)
- se adaugă usturoiul,ghimbirul,verdețurile
- se lasă la dospit 15-20 minute, timp în care se va mai îngroșa
- se pune tigaia pe foc, se adaugă un strop de ulei și se adaugă din compoziție cu polonicul
- se prăjește cheela cam 1/2 minut fără a o deranja, după care se mai pun câțiva stropi de ulei pe margini
- după alte 2 minute, se întoarce pe partea cealaltă și se mai prăjeste până e făcută bine, să fie crocantă ( cam 1 min)
Dacă fac o clătită, nu mai pun condimente, folosesc doar rețeta de bază (făină de năut cu apă, turmeric si un praf de sare) și servesc cu zahăr, dulceață, pastă de susan, sirop, ca orice clătită.
Dacă fac omleta, eu mai rad și brânză în aluat.
sursa de inspiratíe :bucatarieindiana.wordpress.com
sursa de inspiratíe :bucatarieindiana.wordpress.com
No comments:
Post a Comment