- 1 cană orez
- 200g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ardei
- 500g urzici
- 1 lingură ulei
- sare, piper, vegeta de legume
Preparare:
- urzicile se fierb în 3 căni de apă cu puțină sare, se strecoară, se freacă cu o lingură de mălai și apoi se toacă mărunt
- ceapa se taie peștișori
- morcovul se rade pe răzătoarea mare
- ardeiul se taie cubulețe
- ciupercile se taie felii
Intr-o cratiță se încinge uleiul, se prăjește ceapa cu puțină sare, morcovul, ardeiul și ciupercile.Se adaugă baza de legume (cub de supă) și apa în care au fiert urzicile.Când clocotește, se adaugă orezul spălat bine și scurs (orezul pentru pilaf trebuie spălat în mai multe ape, până apa rămâne clară, apoi se ține în apă cam o oră).Nu se mai amestecă nimic, orezul trebuie să rămână deasupra legumelor și să fie acoperit cu apă.Se fierbe la foc mic, sub capac.Când este aproape gata orezul, se adaugă urzicile, se potrivește de sare și piper.Se mai ține pe foc mic cam 10 minute, sub capac, până se umflă orezul și dispare toată apa.
No comments:
Post a Comment