Pages

Wednesday, March 12, 2014

ARDEI UMPLUȚI CU VARZĂ

Ingrediente:

  • 20 ardei frumoși
  • 1 varză
  • apă
  • sare
  • piper
  • oțet
  • boabe de muștar
  • boabe de ienibahar
  • frunze de hrean, de vie și de țelină

Preparare:

  1. ardeii se spală, se taie un capac și se curăță de cotor
  2. varza se toacă fideluță și se freacă cu sare și piper
  3. se umplu ardeii cu varza
  4. se spală borcanele și se sterilizează (le punem puțin în cuptorul cald)
  5. pe fundul borcanelor se pun frunzele și boabele
  6. se așează ardeii în borcane
  7. se adaugă saramura preparată din apă plată și sare (1lingură de sare la 1litru apă)
  8. se adaugă în fiecare borcan câte o lingură de oțet
  9. se leagă a doua zi, cand se mai completeaza cu saramură dacă este necesar
  10. se păstrează în cămară

No comments:

Post a Comment