Pages

Tuesday, March 04, 2014

CIORBĂ RUSEASCĂ -de post

Ingrediente:
  • 1 sfeclă roșie mai mare                                                
    SOLYANKA -de post
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel, 1/2 țelină, 1 păstârnac
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 conservă roșii
  • 1/2 varză proaspătă
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, oțet, zahăr, foi de dafin, vegeta
Preparare:

  1. se taie ceapa peștișori
  2. sfecla, morcovii și celelalte rădacinoase se taie pai
  3. cartofii se taie felii pe lungime
  4. varza se toacă mărunt
  5. ciupercile se taie în patru
     Se încinge uleiul și se pune la prăjit ceapa, apoi se adaugă sfecla și rădăcinoasele.Se lasă la înăbușit, după care se adaugă ciupercile.
     După ce s-au călit puțin și ciupercile, se adaugă roșiile, oțet, zahăr, vegeta și o cană de apă.Se înăbușă la foc mic, cu capacul pus, până se înmoaie legumele , cam 20 min.Dacă este nevoie se mai adaugă apă pe parcurs, să nu se prindă.
     Se adaugă varza și se mai călește totul 15 min, după care se stinge cu apă (cam 2l), se potrivește de sare și piper, se adaugă foaia de dafin și oțet după gust, se adaugă cartofii și se fierbe până sunt moi.
     Pentru culoare, se taie felii o sfeclă roșie, se adaugă o cană de apă fiartă și o linguriță de oțet și se dă un clocot.Zeama de sfeclă se adaugă în ciorbă înainte de servire, împreună cu frunze de țelină tocate mărunt.Se poate drege cu puțin lapte de soia.

No comments:

Post a Comment