Pages

Tuesday, March 04, 2014

SOLYANKA - ciorbă rusească

Ingrediente:
  • 300 gr carne vită
  • 5-6 cremvurşti
  • 150 grame şuncă, pastramă sau muşchi ţigănesc
  • 3-4 roşii (sau o conservă de 400 de grame)
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 4-5 castraveţi muraţi
  • 3 lămâi
  • 1 cană de măsline verzi
  • 1 lingură de capere
  • 200 grame se smântână grasă
  • verdeaţă (leuștean, pătrunjel, țelină)
  • sare
  • piper
Preparare:
  1.  ceapa se taie peştişori mari.
  2.  castraveţii se taie în rondele groase.
  3.  carnea şi şunca se taie fâşii grosuţe.
  4.  cremvurştii se taie bastonașe
  5. Caperele se zdrobesc ușor
  6. Carnea se fierbe în 2 l apă cu vegeta sau cuburi de vită sau pui

  1. Se încinge uleiul într-o oală sau cratiţă suficient de adâncă pentru a cuprinde toate ingredientele.
  2. Se adaugă ceapa şi se sotează până se înmoaie, fără să se prăjească.
  3. Se adaugăi castraveţii, carnea fiartă tăiată cuburi, cremvuştii şi şunca, şi se rumenesc timp de 1 minut.
  4. Se adaugă făina şi se amestecă uşor.
  5. Se adaugă pasta de tomate şi se stinge cu supa de carne.
  6. Se adaugă , roşiile, măslinele şi caperele şi se lasă să fiarbă totul, aproximativ 10 minute, până se leagă supa.
  7. Se adaugă cuburi mari de lămâie cu tot cu coajă şi se ia ciorba de pe foc.
Solyanka se serveşte fierbinte, cu câte 1 lingură se smântână şi verdeaţă.
Se pot adăuga și alte ingrediente, în funcție de ce avem la îndemănă, în general și resturi de la o petrecere, de la varza, ciuperci, resturi de friptură, salam ,parizer, cârnați, etc.

No comments:

Post a Comment