Pages

Wednesday, March 05, 2014

FALAFEL

Ingrediente:
  • 500g boabe năut
  • 3 cepe verzi
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță semințe chimen măcinat
  • 1 linguriță semințe coriandru măcinat
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare, piper
  • zeamă de lămâie
  • 1 ou - opțional
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 cană făină
Preparare:
 
     Năutul se pune la înmuiat în apă rece, peste noapte, după care se spală și se fierbe în apă cu puțină sare și o linguriță de bicarbonat, cam 30 min.Se strecoară și se lasă la răcit.
     Boabele fierte de năut se procesează în robotul de bucătărie, împreună cu ceapa verde, usturoiul, chimen, coriandru, sare, piper, ou (dacă folosim) și zeama de lămâie.Se obține o pastă la care adăugăm făina, praful de copt și pătrunjelul și mai pulsăm puțin.Nu trebuie să fie prea fină, să fie o textură granulată.Dacă pasta nu este destul de legată, mai adăugăm făină, dacă e prea uscată, mai adăugăm din apa în care am fiert năutul.Trebuie să fie ca o pastă de mici. Se transferă pasta într-un bol și se dă la frigider 30 min.Din pasta răcită bine, se formează chifteluțe care se trec prin făină sau pesmet amestecat cu semințe de susan și se frig în ulei bine încins, pe ambele părti. 
     Se servesc cu salată verde,  roșii și castraveți și cu sos de fasole albă cu iaurt.

     Preparare sos:

1 conservă de fasole boabe albe (scursă), un iaurt mic simplu,un cățel de usturoi zeamă de lămâie, 2 linguri ulei, sare, piper se trece prin procesor (blender) până se obține un dressing foarte fin.

Servire:

   Pe un platou se așează salata verde, roșiile si castraveții, deasupra se pun chifteluțele și se asezonează cu dresingul de fasole cu iaurt.

No comments:

Post a Comment