Pages

Thursday, March 20, 2014

MAIONEZĂ FALSĂ

maioneza falsa
Ingrediente:
  • 1 cană lapte (sau pentru varianta de post lapte de soia)
  • 2 căni ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță zahăr _ opțional
  • sare, piper 


Preparare:
  1. uleiul și laptele trebuie neaparat să aibă aceeași temperatură (puneți-le în bucătărie de cu seara)
  2. într-un vas adânc, se pune o cană de lapte și două de ulei (și zahărul dacă se dorește)
  3. se introduce blenderul vertical până la fund și se mixează fără să-l ridicăm, 2 minute
  4. se ridică încet blenderul și se mixează până se încorporează uleiul și laptele
  5. se adaugă zeama de lămâie și se mai mixează până se leagă bine
  6. se adaugă muștarul, sarea, piperul
Tips : pentru un sos de usturoi la fel de rapid, se adaugă și 2 căței de usturoi, de la început.
           se poate folosi în perioada postului, varianta cu lapte de soia, servită cu pastă de conopidă, sau salată rusească, salată de vinete, chiftele de post , pakoras sau falafel, etc
           se mai poate face maioneza falsă folosind 1 lingură muștar,60 ml lapte condensat, 150ml ulei, zeama de la 1/2 lămâie și sare, se amestecă bine chiar și într-un shaker, sau un vas adânc se amestecă cu o lingură de lemn, iar la sfârșit se amestecă cu smântână sau iaurt.
maioneza

           se poate face o crema de ciocolată delicioasă, înlocuind muștarul sarea și piperul cu 1/2 cană zahăr pudră, un vârf de cuțit de sare, esență de vanilie sau rom și patru linguri de cacao pudră.

crema de ciocolata cu capsuni

No comments:

Post a Comment