Pages

Tuesday, March 11, 2014

OUĂ POȘATE ÎN SOS DE ROȘII

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 3 roșii
  • 3 cepe
  • 1 liguriță ghimbir ras
  • 2 căței usturoi pisați
  • 1 ardei iute curățat de nervuri și semințe, tocat- opțional
  • 1 linguriță semințe chimen
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță praf curry
  • 1/2 linguriță praf fenicul
  • 1/2 frunză dafin
  • 1 cuișor
  • 1 praf de scorțișoară
  • 1 praf de nucșoară
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei
  • 1/ 2 cană apă

Preparare:
  1. se decojesc roșiile și se taie cuburi
  2. se curăță ceapa și se taie peștișori
  3. se încinge uleiul și se adaugă semințele de chimen, se lasă să pocnească
  4. se adaugă ghimbirul și usturoiul, se amestecă puțin să se elibereze aromele, cam 1 minut
  5. se adaugă ardeiul iute
  6. se adaugă ceapa, sarea și se prăjește până devine aurie
  7. se adaugă roșiile și restul condimentelor și se sotează până se înmoaie
  8. se completează cu apa și se mai fierbe până se obține un sos mai gros
  9. se sparg cu grijă ouăle peste sos, se acoperă cu capac și se ține la foc mic până sunt făcute ouăle.

No comments:

Post a Comment