Pages

Wednesday, March 12, 2014

SALATĂ DE GOGOȘARI ÎN SOS DE ROȘII

Ingrediente:

gogoșari în sos de roșii
  • 3 kg gogoșari
  • 250 g zahăr
  • 200 ml oțet
  • 400 g pastă roșii
  • 1/2 lingură sare grunjoasă
  • 3 foi dafin
  • 1 lingură boabe piper





Preparare:

  1. se spală gogoșarii, se curăță de cotor și se taie fâșii mai groase
  2. se pun la fiert împreună cu restul ingredientelor, la foc mic, amestecând ca să nu se prindă
  3. se fierb până se înmoaie și sunt acoperiți cu sos (cam 20 min)
  4. se pun fierbinți în borcane sterilizate
  5. se țin borcanele în pătură până se răcesc complet
  6. se păstrează în cămară
Se servesc ca și garnitură la fripturi sau se pot adăuga în diverse mâncăruri.

No comments:

Post a Comment