Pages

Thursday, March 27, 2014

TURTIȚE CU CEAPĂ VERDE ȘI PRAZ

 Pentru aluat:
 
·         2 căni făină
·         1/2 linguri ulei
·         Cca ½ cană apă caldă
·         sare
 
Pentru umplutură:
 
·        ceapă verde tăiată nu prea mărunt
·         câteva fire de praz tăiate  mai mărunt
·         Sare, piper 

Pregatire aluat:
 
     Într-un castron punem făina, facem o adâncitură la mijloc și adăugăm ulei și apă caldă.Frământăm un aluat care trebuie să fie de consistența unui aluat de  pâine.Frământam bine, să nu fie lipicios, până se desprinde de mână.Lăsăm aluatul să se odihnească 40 minute.
 
          Pregătire  turtițe:
 
    Răsturnăm aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, mai frământăm puțin, apoi formăm un sul pe care îl imparțim în mai multe părți egale.Luăm fiecare bilă de aluat și o întindem cu sucitorul.Facem o foaie subțire, o ungem cu ulei și presărăm ceapa și prazul, sare și piper.Rulăm foaia sub formă de sul, pe care îl strângem sub formă de melc.Presăm melcul cu palma și formăm turtița.O întindem puțin cu sucitorul.
 
     Turtițele le prăjim în tigaie, în ulei încins, pe ambele părți.Sânt mai bune calde.

No comments:

Post a Comment