Pages

Tuesday, May 19, 2015

SIROP ȘI DULCEAȚĂ DE GHIMBIR

Ingrediente :

  • 600g ghimbir ras pe răzătoarea mică
  • 5 căni zahăr
  • 5 căni apă
  • 1 baton vanilie
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 borcan miere (mare)

Preparare sirop :

  1. se fierbe apa cu zahărul 1/2 de oră
  2. se adaugă ghimbirul ras și din momentul în care începe iar să fiarbă, mai fierbem 15 min.
  3. se ia de pe foc și se adaugă vanilia și zeama de lămâie
  4. se pune capacul pe oală și se mai lasă la infuzat 1/2 oră
  5. se strecoară printr-o sită deasă sau tifon
  6. se pune in sticle, se leagă și se păstrează la camară
  7. se servește cu apă minerală și lămâie

Preparare dulceață :

ghimbirul rămas de la sirop, se amestecă bine de tot cu miere, se îndeasă bine în borcane, să nu rămână bule de aer, deasupra se pune câte o lingură de miere pentru sigilare, se leagă borcanele si se păstrează la cămară.Se servește cu pâine prăjită sau cu diverse fripturi.

Ghimbirul este bun pentru răceală și gripă, combaterea febrei, imbunătățirea circulației sângelui,indigestie,grețuri și amețeli, balonare,este un bun antiinflamator deci folositor contra reumatismului și adjutant în curele de slăbire.
Se poate folosi atât la preparate sărate, la curry, supe, cât și la deserturi și băuturi răcoritoare.
Rădăcina rasă se poate aplica extern pentru reducerea durerilor.
Poate ajuta la prevenirea cancerului, la ameliorarea durerilor de cap și de dinți și stimulează sistemul imunitar.
Folosit în mod constant in alimentație poate duce la pierderea kilogramelor in plus.Se poate bea zilnic un preparat din rădăcină rasă de ghimbir sau pulbere de ghimbir amestecat cu miere de albine, apă și scorțisoară, sau se poate adăuga la ceaiul preferat.
Dacă vă paște gripa, opăriți ghimbir sar cu apă fiartă și lămâie, apoi adăugați miere de albine.

No comments:

Post a Comment