Ingrediente :
- 500g ghimbir proaspăt ras pe răzătoarea mică sau feliat
- zeama de la 1 lămâie
- 1 cană zahăr ( 250 -300 g)
- 1/4 l apă
- 1 măr tăiat cubulețe
Preparare :
- Se pune la fiert ghimbirul mărunțit, cu apa, zahărul, mărul și zeama de lămâie la foc mai mare cam 10 minute,
- Se micșorează focul și se continuă fierberea la foc mic încă 30 min, amestecând din când în când, să nu se prindă.
- După ce s-a îngroșat dulceața, se ia de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate.
- Se pune capacul și se întorc borcanele cu fundul în sus 2-3 minute, după care se pun la răcit învelite în pături.
- Când sunt complet reci se transferă în cămară
2,GHIMBIR CU PORTOCALE ȘI ROZMARIN
Ingrediente :
3 kg portocale
1 kg zahăr
100 g rădăcină ghimbir
1 baton vanilie
2 rămurele rozmarin
Preparare :
- Portocalele se spală foarte bine cu o soluție de apă cu bicarbonat și oțet de mere
- Se curăță de coajă cam 3/4 din portocale, restul rămân cu tot cu coajă
- Se taie portocalele pătrățele și ghimbirul felii mai groase
- Se pun în cratiță, în straturi alternative,portocalele, zahărul și ghimbirul și se ține la rece peste noapte, portocalele vor lăsa suc.
- Se fierbe la foc mic, când începe să scadă se adaugă vanilia și rozmarinul
- După ce s-a îngroșat dulceața, se ia de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate.
- Se pune capacul și se întorc borcanele cu fundul în sus 2-3 minute, după care se pun la răcit învelite în pături.
- Când sunt complet reci se transferă în cămară
No comments:
Post a Comment