esență de migdale (sau alte esențe după preferință)
un praf de scorțisoară
marmeladă ( sau rahat, nutella, etc)
zahăr pudră pentru ornat
Preparare:
Într-um bol cernem făina și o amestecăm cu puțină sare; facem o groapă în mijloc, punem drojdia, o linguriță de zahăr și puțină apă caldă.
Lăsăm drojdia să crească puțin, apoi adăugăm aromele, coaja de lămâie, uleiul și borșul și începem să amestecăm aducând făina de pe margini spre centru, până obținem un aluat ca de pâine.
Frământăm bine de tot până face bule.
Acoperim cu un prosop umed și lăsăm la crescut într-un loc cald până își dublează volumul.
Scoatem aluatul pe o planșetă presărată cu făină, framântăm sa scoatem aerul, apoi întrindem o foaie mai groasă.
Tăiem triunghiuri, pe bază punem umplutura și rulăm cornulețele.
Coacem în cuptorul încins cam 30 min, până se rumenesc
Cât sunt încă calde, le tăvălim prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
No comments:
Post a Comment