Pages

Wednesday, March 12, 2014

SOS DE USTUROI CU MAIONEZĂ DE POST

Ingrediente:

pastă de usturoi - de post


  • 3 căței de usturoi, mari
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță vegeta
  • 2-3 linguri muștar dulce cu miere
  • sare, oțet, 2-3 linguri kefir (opțional)
  • ulei













Preparare:
  1. usturoiul se curăță de coajă și se pisează
  2. se freacă usturoiul pisat cu sare, zahăr, oțet și ulei până se obține o pastă ca o maioneză
  3. se prepară maioneza falsă : într-o crăticioară se încinge o lingură de ulei, se adaugă făină, vegeta și se stinge cu apă rece.Se fierbe până rezultă un sos foarte gros.Când s-a răcit, se adaugă muștar și se freacă cu ulei ca orice maioneză.Pe parcurs se mai adaugă zeamă de lămâie.
  4. se amestecă pasta de usturoi cu maioneza și se mai potrivește de sare. Se pot adăugă căteva linguri de kefir pentru fluidizare
Se servește cu legume la grătar, sau fierte la abur.




No comments:

Post a Comment