pastă de usturoi - de post |
- 3 căței de usturoi, mari
- 2 linguri făină
- 1 linguriță vegeta
- 2-3 linguri muștar dulce cu miere
- sare, oțet, 2-3 linguri kefir (opțional)
- ulei
Preparare:
- usturoiul se curăță de coajă și se pisează
- se freacă usturoiul pisat cu sare, zahăr, oțet și ulei până se obține o pastă ca o maioneză
- se prepară maioneza falsă : într-o crăticioară se încinge o lingură de ulei, se adaugă făină, vegeta și se stinge cu apă rece.Se fierbe până rezultă un sos foarte gros.Când s-a răcit, se adaugă muștar și se freacă cu ulei ca orice maioneză.Pe parcurs se mai adaugă zeamă de lămâie.
- se amestecă pasta de usturoi cu maioneza și se mai potrivește de sare. Se pot adăugă căteva linguri de kefir pentru fluidizare
No comments:
Post a Comment