Pages

Wednesday, March 26, 2014

SUPĂ DE CIUPERCI

Ingrediente:
  • 250g ciuperci champignon brune
  • 2 ceapă mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură făină (cu vârf)
  • 1 lingură boia
  • 4 căni supă de legume (sau 4 căni apă și un cub pt. supă)
  • 1/2 cană lapte de soia
  • sare,piper
  • 1 legătură mărar
  • puțină zeamă de lămâie 

Preparare:
  1. ceapa se toacă
  2. ciupercile se feliază
  3. se încinge ulei într-o oală de supă
  4. se adaugă ceapa și se călește până devine sticloasă
  5. se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă zeama lăsată de ciuperci, cam 10 min
  6. se adaugă făina și boiaua și se prăjesc puțin, amestecând cu grijă să nu se ardă
  7. se stinge cu supa de legume
  8. se reduce focul și se lasă să fiarbă incet cam 10 minute
  9. se potrivește de sare și piper
  10. se adaugă laptele, zeama de lămâie și mărarul
  11. se ia de pe foc și se servește cu pâine prăjită sau crutoane

No comments:

Post a Comment