Pages

Tuesday, August 26, 2014

SALATĂ DE ARDEI CAPIA COPȚI

Ingrediente :

  • 3 kg ardei capia
  • 4 liguri ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri muștar
  • 2 linguri oțet de mere
  • sare, piper, o foaie de dafin,conservant sau aspirină

Preparare :

  1. ardeii se coc la jar sau pe plită și se țin intr-un vas acoperit cam 30 min
  2. se curăță de coajă, semințe și cotoare
  3. se taie ardeii fâșii
  4. într-o cratiță se amesteca uleiul cu mierea, muștarul și condimentele.Eu folosesc piper boabe tricolor.
  5. se adaugă fâșiile de ardei capia
  6. se aduce la fierbere, la foc mic, cam 15-20 min
  7. se ia de pe foc și se adaugă o linguriță de condervant sau două aspirine pisate
  8. se umpu borcanele sterilizate și se capsează
  9. se pun borcanele la răcit, înfășurate în pătură, până a doua zi
  10. se păstrează în cămară

No comments:

Post a Comment