- 3 kg ardei capia
- 4 liguri ulei
- 4 linguri miere
- 4 linguri muștar
- 2 linguri oțet de mere
- sare, piper, o foaie de dafin,conservant sau aspirină
Preparare :
- ardeii se coc la jar sau pe plită și se țin intr-un vas acoperit cam 30 min
- se curăță de coajă, semințe și cotoare
- se taie ardeii fâșii
- într-o cratiță se amesteca uleiul cu mierea, muștarul și condimentele.Eu folosesc piper boabe tricolor.
- se adaugă fâșiile de ardei capia
- se aduce la fierbere, la foc mic, cam 15-20 min
- se ia de pe foc și se adaugă o linguriță de condervant sau două aspirine pisate
- se umpu borcanele sterilizate și se capsează
- se pun borcanele la răcit, înfășurate în pătură, până a doua zi
- se păstrează în cămară
No comments:
Post a Comment