Pages

Tuesday, May 19, 2015

FRUCTE MURATE


AFINE MURATE CU ROZMARIN

Ingrediente :

  • 1 cană oțet din vin alb
  • 1/4 cană zahăr
  • 1-2 lingurițe sare
  • 1 lingură boabe piper
  • 3-4 ramuri rozmarin
  • 1 caserolă (borcan) afine

Preparare :

  1. se aduce la fierbere oțetul cu zahăr, sare piper boabe și rămurele de rozmarin 
  2. se lasă la fiert 5 minute
  3. afinele spălate se pun în borcan
  4. se toarnă solutia peste afine și se lasă la răcit
  5. se păstrează la frigider, cu capacul pus cca 1 saptămână

MERE MURATE CU ANASON STELAT

Ingrediente :

  • 1 cană oțet din vin alb
  • 1/4 cană zahăr
  • 1-2 lingurițe sare
  • 1 lingură boabe piper
  • 1 steluță anason
  • 1 caserolă (borcan) mere feliate

Preparare :

  1. se aduce la fierbere oțetul cu zahăr, sare piper boabe și anasonul
  2. se lasă la fiert 5 minute
  3. merele spălate și feliate se adaugă la soluție și se ia de pe foc
  4. se lasă la răcit, cu capacul pus
  5. se aranjează merele în borcan, deasupra se pune steluța de anason și se completează cu soluția rămasă
  6. se păstrează la frigider, cu capacul pus cca 1 saptămână


COAJĂ DE PEPENE VERDE CU GHIMBIR

Ingrediente :

  • 1 cană oțet din vin alb
  • 1 și 1/2 căni oțet de mere
  • 1/2 cană oțet balsamic
  • 3 căni zahăr
  • 1-2 lingurițe sare sau fără sare, după gust
  • 1 lingură boabe piper
  • 2 lingurițe ienibahar
  • 12 cuișoare
  • 8 felii de ghimbir rădăcină
  • 1 plic condimente pentru murături
  • 12 căni coajă de pepene verde

Preparare :

  1. se aduce la fierbere oțetul cu zahărul și celelalte condimente
  2. se lasă la fiert 15 minute
  3. cojile de pepene se curăță de partea verde, se taie cuburi și se fierb acoperite cu apă 20 min
  4. se strecoară cuburile fierte și se așează în borcan
  5. se toarnă solutia peste coji și se lasă la răcit după care se capsează
  6. se păstrează la frigider sau la cămară răcoroasă,  cca 3 luni

No comments:

Post a Comment