AFINE MURATE CU ROZMARIN
Ingrediente :
- 1 cană oțet din vin alb
- 1/4 cană zahăr
- 1-2 lingurițe sare
- 1 lingură boabe piper
- 3-4 ramuri rozmarin
- 1 caserolă (borcan) afine
Preparare :
- se aduce la fierbere oțetul cu zahăr, sare piper boabe și rămurele de rozmarin
- se lasă la fiert 5 minute
- afinele spălate se pun în borcan
- se toarnă solutia peste afine și se lasă la răcit
- se păstrează la frigider, cu capacul pus cca 1 saptămână
MERE MURATE CU ANASON STELAT
Ingrediente :
- 1 cană oțet din vin alb
- 1/4 cană zahăr
- 1-2 lingurițe sare
- 1 lingură boabe piper
- 1 steluță anason
- 1 caserolă (borcan) mere feliate
Preparare :
- se aduce la fierbere oțetul cu zahăr, sare piper boabe și anasonul
- se lasă la fiert 5 minute
- merele spălate și feliate se adaugă la soluție și se ia de pe foc
- se lasă la răcit, cu capacul pus
- se aranjează merele în borcan, deasupra se pune steluța de anason și se completează cu soluția rămasă
- se păstrează la frigider, cu capacul pus cca 1 saptămână
COAJĂ DE PEPENE VERDE CU GHIMBIR
Ingrediente :
- 1 cană oțet din vin alb
- 1 și 1/2 căni oțet de mere
- 1/2 cană oțet balsamic
- 3 căni zahăr
- 1-2 lingurițe sare sau fără sare, după gust
- 1 lingură boabe piper
- 2 lingurițe ienibahar
- 12 cuișoare
- 8 felii de ghimbir rădăcină
- 1 plic condimente pentru murături
- 12 căni coajă de pepene verde
Preparare :
- se aduce la fierbere oțetul cu zahărul și celelalte condimente
- se lasă la fiert 15 minute
- cojile de pepene se curăță de partea verde, se taie cuburi și se fierb acoperite cu apă 20 min
- se strecoară cuburile fierte și se așează în borcan
- se toarnă solutia peste coji și se lasă la răcit după care se capsează
- se păstrează la frigider sau la cămară răcoroasă, cca 3 luni
No comments:
Post a Comment