Pages

Tuesday, May 19, 2015

VARZĂ CHINEZEASCĂ MURATĂ CU CREVEȚI

Ingrediente :

  • 3 verze chinezești
  • 6 linguri praf piper roșu (cayenne, sau boia iute)
  • 12 căței usturoi
  • 3 linguri ghimbir ras
  • 1/4 ceapă mărunțită
  • 1/3 cană creveți sărati sau sos de creveți sau sos de anșoa
  • 3/4 cană apă
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare

Preparare :

  1. varza se taie in 4  se spală bine  și se zvântă
  2. intr-un vas se pune un rând de foi de varză, se sărează, apoi alt rând, se sărează și tot așa până se termină varza.
  3. se tine la rece până a doua zi, varza va lăsa multă apă.
  4. celelalte ingrediente se blenduiesc și se tin la frigider până a doua zi.
  5. în ziua următoare se spală ușor varza de sare, se gustă să nu fie prea sărată și se scurge 15 min.
  6. sosul se gustă și se mai asezonează dacă este necesar se mai adaugă apă, trebuie să aibă o culoare roșie
  7. se amestecă varza scursă cu ceapa verde tocată grosier și cu sosul
  8. se transferă in borcane, se acoperă bine cu sosul, dacă este necesar se mai adaugă apă
  9. se sigilează borcanele și se țin la temperatura camerei dar la loc întunecat, 4 zile ca să fermenteze, după care se transferă la frigider.

No comments:

Post a Comment