- 3 verze chinezești
- 6 linguri praf piper roșu (cayenne, sau boia iute)
- 12 căței usturoi
- 3 linguri ghimbir ras
- 1/4 ceapă mărunțită
- 1/3 cană creveți sărati sau sos de creveți sau sos de anșoa
- 3/4 cană apă
- 1 legătură ceapă verde
- sare
Preparare :
- varza se taie in 4 se spală bine și se zvântă
- intr-un vas se pune un rând de foi de varză, se sărează, apoi alt rând, se sărează și tot așa până se termină varza.
- se tine la rece până a doua zi, varza va lăsa multă apă.
- celelalte ingrediente se blenduiesc și se tin la frigider până a doua zi.
- în ziua următoare se spală ușor varza de sare, se gustă să nu fie prea sărată și se scurge 15 min.
- sosul se gustă și se mai asezonează dacă este necesar se mai adaugă apă, trebuie să aibă o culoare roșie
- se amestecă varza scursă cu ceapa verde tocată grosier și cu sosul
- se transferă in borcane, se acoperă bine cu sosul, dacă este necesar se mai adaugă apă
- se sigilează borcanele și se țin la temperatura camerei dar la loc întunecat, 4 zile ca să fermenteze, după care se transferă la frigider.
No comments:
Post a Comment