·
foi de plăcintă – 1 pachet;
·
5 ouă;
·
500 gr. branză oaie/vacă rasă;
·
unt/ ulei
·
2 cani lapte dulce; (600ml)
Cum procedam:
3 ouă se amestecă cu branza rasă, peste care se
toarna lapte (cam100 ml); și câteva cubulețe de unt, sau un pic de ulei;să fie o pastă dar nu prea fluidă.
2 ouă se amesteca cu cca.500 ml lapte;se bat întâi ouăle cu telul , apoi turnăm și laptele.
foile de placinta (cate 2-3) se ung cu unt sau ulei
și se acoperă cu branza;Se impacheteaza aducând colțurile spre centru (ca la branzoaică)
pachețelele se aranjează în formă de floare, începând
din mijloc, într-o tava rotundă.Se acoperă totul cu cele 500ml lapte amestecat
cu ouă.
Se coace în cuptorul încins la 180 grade, pană se rumenește și compoziția de ou este închegată.
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
No comments:
Post a Comment