Friday, August 09, 2013

PLĂCINTĂ CU CARNE

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
500g carne tocată
6 felii de cașcaval topit (din cele pentru sandvișuri)
1 ceapă
1 ou
ulei
câteva fire de pătrunjel, leuștean și țelină
sare, piper


Preparare:

Desfaceți foile si ungeti 3 câte trei cu ulei.Le puneți înapoi una peste alta, toate.
Curățați ceapa și o tocați.Într-o cratiță prăjiți ceapa și carnea. Lăsați la răcit.(se pot folosi și resturi de friptură.În acest caz, măcinăm carnea friptă și amestecăm cu restul ingredientelor)
Amestecați carnea cu ceapa friptă, ou, verdețurile tocate, sare și piper.
Întindeți umplutura pe stiva de foi, puneți deasupra feliile de cașcaval și rulați.
Așezați rulada intr-o tava de copt și coaceți în cuptorul preâncălzit la 180 C, cam 30 min.
Serviți caldă, cu lapte bătut.


Plăcintă cu carne

FĂRÂMIȚATĂ CU MERE (CRUMBLE DE MĂR)

Apple Crumble - Prăjitura saracului

Bunica povestea ca in vremea războiului lumea era prea săracă ca să facă o prăjitură, și atunci ca să fie totuși un desert pe masă, făcea "prăjitura săracului" ingrediente puține și ce se mai găsea prin casă, zisă și "fărâmițată"
 
ingrediente:
 
pentru aluat

apple crumble
             225g  făină
90g  zahăr
1 praf sare
115g  untură (unt,margarină)
1 praf scorțișoară

pentru umplutură
100g  zahăr
100ml  apă
6 mere mari
câteva cuișoare
Suc de lămâie

Preparare
Preâncălziți cuptorul la 200 C.
Amestecați făina zahărul puțină sare și puțină scorțișoară măcinată într-un castron.Adăugați untura (tăiați untul bucățele dacă folosiți unt și adăugați în făină). Amestecați cu degetele până obțineți o textură ca pesmetul de pâine.Puneți deoparte.
Curățați merele de coajă și le tăiați in bucăți (se pot folosi merele și cu tot cu coajă)
Fierbeți apa cu zahărul, adăugați bucățile de măr și 3-4 cuișoare.Fierbeți căteva minute la foc mic, apoi adăugați zeama de la 1/2 lămâie.
Turnați merele fierte intr-un vas termorezistent.Presărați deasupra aluatul de pesmet, in formă de piramidă cu vărf în centrul vasului, iar pe margine lăsați loc liber.
Coaceți în cuptorul preâncins pentru 25-30 min.Merele trebuie să fie coapte și să barboteze pe marginile vasului iar aluatul să fie auriu.  
 
 
"fărâmițată" cu mere
 
Serviți cu creme fresh (cremă de brânză dulce) sau cu cremă de ou







Read more: http://ramona-freethings.blogspot.com/p/apple-crumble.html#ixzz2bSJvvyZn

Thursday, August 08, 2013

PASTĂ DE BRÂNZĂ

Ingrediente:

Pastă de brânză
250 gr brânză dulce de vaci
1 cană brânză de oaie rasă pe răzătoarea cea mai mică
100 ml smântână grasă
2 ouă fierte tari date pe răzătoare
1 ceapă
1 legătură mărar
1 lingură ulei
sare, piper, boia de ardei

Preparare:

Ceapa se toacă foarte fin și se freacă cu puțină sare.Intr-un bol se amestecă bine cu furculița brânza de vaci, brânza de oaie, smântâna, ouăle, ceapa, uleiul și mărarul.Se ornează cu piper și boia de ardei.
Se servește ca aperitiv.
Se pot umple cu această pastă jumătăți de ardei sau roșii scobite de miez.

Tips: dacă folositi brănza de vaci afumată, îi veți conferi o aromă cu totul specială.
          folosiți semințe de chimion în loc de mărar
          încercați cu ceapă roșie
          folosiți urdă în loc de brânză de vaci
          înlocuiți ceapa și mărarul cu praz... e grozav

PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ DULCE ȘI AFINE




Plăcintă cu brânză dulce și afine

Ingrediente:


  • 1 pachet aluat foietaj pentru patiserie
  • 1 kg cremă de brânză dulce
  • 1 pahar lapte bătut
  • 1 pahar zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic praf pentru budinca de vanilie
  • 1/2 pahar afine

 

Mod de preparare:

Încingeți cuptorul la 180 grade.
Desfaceti aluatul foietaj și îl derulați.
Ungeți o formă de tort rotundă cu puțin ulei.
Tapetați forma cu aluat (pastrați din aluat 4 fâșiuțe pentru ornat).
Într-un bol mare bateți ouăle, adăugați crema de brânză, zahărul, praful de budincă și laptele bătut.
Turnați compoziția peste aluatul din formă, presărați afinele, ornați cu un grătar obținut din aluatul pus deoparte.
Coaceți în cuptorul încins cca 40 min (brânza să aibă o culoare aurie).
Lăsați să se răcească putin (5 min)
Scoateți cercul mobil al formei.
Presărați puțin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Este bun de servit cât e încă puțin cald.

Wednesday, August 07, 2013

CUPE DIN ROȘII UMPLUTE CU SALATĂ DE PUI

Ingrediente:

4 roșii mari
2 cești de carne de pui gătită tocată fin
maioneza 3/4 ceașcă
nuci pecan (sau alune, fistic, nuci) 1/2 ceașcă
1/4 ceașcă de tulpini de țelină tocate
1 lingură  ardei roșu iute tăiat cuburi
1 lingura de suc ​​de lămâie
sare
piper

Preparare:

     Tăiați o felie subțire din partea de sus a fiecărei roșii (un capac)  Scoateti pulpa, cu o linguriță .Puneți roșiile invers pe prosoape de hârtie să se scurgă. Într-un castron mare, combinati restul de ingrediente. Umpleți roșiile cu salata de pui.Puneți capacul.Ornamentați cu frunze de mărar sau pătrunjel.

SALATĂ DE VARĂ CU JUMĂRI PROASPETE


1.JUMĂRI DE PORC




     Avem nevoie de o bucată frumoasă de slănină de porc de pe spate si puțină osânză.Se îndepărtează șoriciul cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit.Slănina se taie cuburi mari, cam de 5-6 cm, iar osânza bucăți mai mari pentru că se topește prima.Intr-o cratiță punem la fund osânza și deasupra bucățile se slănină.Punem cratița pe foc mic, să se topească încet slănina, nu suntem interesați să o frigem, ci să o topim.Amestecăm cu o lingură de lemn, să nu se prindă , mai ales la începutul procesului trebuie avut grijă.Jumerele sunt gata când au o culoare frumoasă aurie.Scoatem una și o tăiem: mijlocul trebuie să fie uscat, să fie bine pătrunse, să nu se mai vadă slănina.Când suntem convinși că sunt gata, le scoatem cu spumiera și le presăm puțin, să scurgem bine grăsimea.Le aranjăm frumos pe platou și le sărăm.

 


jumari proaspete de porc
     Untura rezultată o strecurăm intr-un vas care se dă la rece.Este muuult mai sănătoasă decăt orice unt sau margarina sau ulei.Este naturală, conține colesterolul cel bun, nu cel din produsele hidrogenate.Este bun de folosit la aluat fraged, la prăjit cartofi sau ca atare uns pe o bucată de pâine proaspată, cu sare și boia de ardei...
 
 
2.SALATĂ DE VARĂ
 
Ingrediente:
  • 1 ceapă                                                                
  • 2 ardei
  • 2 roșii
  • 2 castraveți cornișon
  • 1 feliuță de brânză tare de oaie
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 lingură ulei
  • zeamă de lămâie, sare piper
  • câteva fire de mărar (opțional)
Salata de vara
 
Curățăm și tocăm ceapa.Într-un bol punem ceapa și o frecăm cu puțină sare. 
Ardeii îi curățăm de cotor și îi tăiem rondele.
Roșile le curățam de partea verzui albicioasă de lângă cotor și le tăiem felii.
Castraveții îi curățăn de coajă și îi tăiem felii.
Amestecăm toate legumele în bolul cu ceapa și  adăugăm ulei sare și zeama de la 1/2 lamâie.
Curățăm ouăle fierte și le tăiem rondele.
Brânza o tăiem cubulețe.
Adăugăm in bolul cu legume brânza și ouăle.Amestecăm doar puțin, presărăm piper și marar tocat.