TINCTURĂ DE LEURDĂ
Frunzele proaspete de leurda se mixează, se pune pasta obținută intr-un borcan, se umple cam trei sferturi, se adaugă alcool alimentar de 50 grade, cât să acopere leurda, se pune capac și se lasă la macerat 12 zile, timp în care se agită zilnic.După perioada de macerare, se strecoară prin tifon și se păstrează in sticle de culoare închisă, cu dop ermetic.Se consumă 2 lingurițe de 4 ori pe zi, timp de 1-3 luni.Depurativ puternic pentru sânge, plămâni, rinichi, tract digestiv, răceală și gripă,hipertensiune, adjutant în curele de slăbire, ajută memoria, previne arteroscleroza si indispozițiile,grăbește vindecarea rănilor,tratează insomnia,viemii intestinali, se poate folosi diluat cu apă pentru spălături vaginale sau nediluat pentru tratarea micozei unghiilor.
PASTĂ DE LEURDĂ
Se mixează cu robotul de bucătărie frunze de leurdă, sare, zeamă de lămâie și ulei se măsline.Se folosește la bucătărie, pe post de sos pesto, se adaugă la ciorbe, spanac, sote se ciuperci sau în dressinguri.Este bun de consumat și ca atare sau pentru a condimenta mâncărurile, se poate adăugă la compoziția de chiftele, găluște, omletă, se poate adăuga la guacamole, la humus, la supele cremă,la tocănită, se poate face un sos excepțional dacă o amestecăm cu smântână sau sana,sau se poate adăuga la crema de brânză.
Se păstrează foarte bine în borcane închise ermetic, la frigider sau într-o cămară răcoroasă și întunecată.
ELIXIR CU OȚET DE MERE ȘI LEURDĂ
Frunzele proaspete de leurda se mixează, se pune pasta obținută intr-un borcan,se umple cam trei sferturi cu leurda și se adaugă oțet de mere cât să o acopere.Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care se agită zilnic.După perioada de macerare, se strecoară prin tifon și se păstrează in sticle de culoare închisă, cu dop ermetic.Se foloseste ca băutură, o lingură de elixir la un pahar de apă (se poate adăuga și miere), in dresingurile de salată,la acrirea ciorbelor..
Este folositor pentru inlaturarea efectelor nocive ale fumatului, are efect depurativ,curăță sângele,încetinește procesul de îmbătrânire,reglează tensiunea arterială, adjutant in cura de slăbire
Se poate folosi și pentru frecții impotriva reumatismului sau diluat pentru afecțiuni ale pielii
ELIXIR CU VIN ROȘU ȘI LEURDĂ
Frunzele proaspete de leurda se mixează, se pune pasta obținută intr-un borcan,se umple cam trei sferturi cu leurda și se adaugă vin roșu înfierbântat, cât să o acopere.Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care se agită zilnic.După perioada de macerare, se strecoară prin tifon și se păstrează in sticle de culoare închisă, cu dop ermetic.Se consumă câte un păhărel mic ( ca de țuică ) pe zi, dimineața timp de 14 zile, (se poate reula după 7 zile pauză), sau se iau câte 2 linguri pe zi dimineața și seara timp de 6 săptămâni pentru combaterea bolilor virotice
ELIXIR CU VIN ALB ȘI LEURDĂ
O mână bună de frunze de leurdă tocate mărunt (sau rupte) se fierb în clocot cu un litru de vin alb.Se lasă la răcit după care se strecoară bine prin tifon, presăm bine frunzele pentru a stoarce tot lichidul.Se amestecă cu miere după gust și se consumă câte o înghițitură de 3-4 ori pe zi timp de 14 zile.Se poate reula cura după o pauză de 7 zile.
ELIXIR CU OȚET DE MERE
Se dau pe răzătoare sau se mixează cantitați egale de usturoi,ceapă albă, ghimbir, hrean și ardei iute roșu (hreanul trebuie neaparat ras).Se pune mixul într-un borcan, cam trei sferturi și se adaugă oțet de mere cât să-l acopere.Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care se agită zilnic.După perioada de macerare, se strecoară prin tifon și se păstrează in sticle de culoare închisă, cu dop ermetic.Se consumă 1 lingură de 2 ori pe zi.Este un tonic general, crește circulația sângelui, benefic in gripe și răceli,ajută la curățarea sângelui si la curele de slăbire.
ELIXIR CU OȚET DE MERE ȘI PĂPĂDIE
Se culeg flori de păpădie din locuri cât mai puțin poluate.Se umple cam trei sferturi cu florile un borcan și se adaugă oțet de mere cât să le acopere.Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care se agită zilnic.După perioada de macerare, se strecoară prin tifon și se păstrează in sticle de culoare închisă, cu dop ermetic.Se foloseste ca băutură, o lingură de elixir la un pahar de apă (se poate adăuga și miere), in dresingurile de salată, ca tonic pentru ten în concentrație 1:1 cu apă, sau se poate adăuga în baia fierbinte.Ajută la detoxifiere, curele de slăbire, curățarea tenului, tonic general.
APA DE SALCÂM
Se toacă flori proaspete de salcâm în apă și se lasă la macerat 8 ore, după care se consumă ca atare în loc de apă potabila,sau cu miere și cuburi de gheață.este tonică , calmantă.
Ceaiul de flori de salcâm uscate este bun pentru bila leneșă, gastrită, ulcer, reflux gastric,candidoză, tuse, constipație, depresie dureri de cap, tulburări de memorie,,astm, bronșită se pot face băi cu infuzie pentru combaterea insomniei, se aplică pe piele pentru combaterea ridurilor și a vinișoarelor rosii.
Se pot face clătite, gogoși, sirop, vin (50g flori uscate se macerează în 1l de vin alb, timp de 10 zile sau 6 linguri de flori se amestecă cu 1 l vin roșu înfierbântat, se strecoară după 2 zile; se consumă câte un păhărel de 50 ml înainte de mese, foarte bun pentru anemici)
Pulberea obținută din flori de salcâm uscate și măcinate cu râșnița de cafea se consumă câte 1 linguriță de 2 ori pe zi, în curele de slăbire.
SASSY WATER
Se amestecă bine 2 litri de apă cu 1/2 castravete verde feliat,1 lămâie feliată,1linguriță ghimbir ras și 10 frunze de mentă și se lasă la infuzat peste noapte.Se consumă toată apa in următoarele 24 ore.
Ajută la digestie, eliminarea apei,eliminarea grăsimilor, accelerează metabolismul, ajută în curele de slăbire.
TINCTURĂ DE GHIMBIR
Se umple cu ghimbir proaspăt ras 3/4 un borcan de sticlă cu capac; se completează cu alcool rafinat (sau vodcă, rachiu de mere), se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni,la loc întunecat, timp în care de agită borcanul zilnic.După trecerea perioadei de macerare se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare, cu dop. Se consumă dizolvat, câteva picături într-un pahar cu apă.Este bun pentru grețuri, stări de vomă, rău de mișcare, congestie, ajută digestia, neutralizează aciditatea și toxinele din stomac.
PASTĂ DE GHIMBIR ȘI HREAN
4 cm rădăcină de ghimbir rasă, 150 g hrean ras, 1 ardei iute ,3 lingurițe miere, 2 lingurițe scorțișoară, 1/2 linguriță bicarbonat, sucul de la 4 lămâi se blenduiesc până se obține o pastă.Se păstrează în borcan cu filet, la frigider și se consumă câte o linguriță înainte de fiecare masă (max 4 linguruițe pe zi) 14 zile cu 7 zile pauză.Este bun pentru curele de săbire , circulația sângelui,reduce colesterolul.
sursa : http://caplimpede.ro/doar-o-lingurita-din-acest-amestec-consumata-inainte-de-fiecare-masa-te-va-scapa-de-kilogramele-in-plus-si-te-va-proteja-de-cancer/2/
No comments:
Post a Comment