- 4 kg roșii
- 4 cepe mari roșii
- 4 căței usturoi
- cam 4 cm rădăcină ghimbir curățată și rasă pe răzătoarea mică
- 2-3 foi dafin
- 3-4 boabe de ienibahar
- o lingură boabe piper
- 2 linguri sare
- o cană zahăr
- 1/2 cană oțet
Preparare :
- se curăță roșiile de cotoare și se taie felii
- se curăță ceapa și usturoiul și se toacă nu prea mărunt
- într-o oală se pun la fiert roșiile cu ceapa și usturoiul, 15 min
- se adaugă ghimbirul, foile de dafin, boabele de ienibahar și piper, zahărul și oțetul, se mai fierb 15 min, după care se ia de pe foc
- se pasează fiertura printr-o sită deasă
- se pune înapoi la fiert pentru încă 15 min, la foc mic, la sfârșit se pot adauga 2 aspirine pisate
- se toarnă în borcane, se sigilează și se țin în pături până se răcesc
No comments:
Post a Comment