Monday, April 15, 2013

ADEVARAT SAU FALS DESPRE CARNE


ADEVARAT SAU FALS DESPRE CARNE 

 "Carnea fiarta nu ingrasa?
ADEVARAT.
 Prin fierbere, carnea devine usor de digerat, insa trebuie pusa la fiert in apa clocotita pentru ca porii sa se inchida imediat si toate substantele nutritive sa ramina in carne, nu in apa de fiert.


 Oul fiert tare este indigest?

ADEVARAT
. Albumina din albus este o proteina ce se digera doar daca este fiarta, in schimb, galbenusul devine indigest daca este tare. Ideal, oul se maninca fiert moale sau cleios.

 Carnea de pui este mai sanatoasa decit cea de porc?

DEPINDE
. Daca urmarim continutul in grasime trebuie evitata carnea de porc in cazul persoanelor cu colesterol si trigliceride crescute. In ceea ce priveste persoanele anemice este bine de stiut ca fierul exista doar in carnea rosie. In cazul puilor se pune si problema de citi hormoni a fost nevoie ca sa ajunga in timp record la greutatea unei gaini. Parerea mea: carnea rosie, categoric.
 Mai bine peste decit carne de porc, vita sau pui?

ADEVARAT
Pestele contine proteine ca si celelalte tipuri de carne, dar este bogat in grasimi nesaturate ( cele sanatoase) si minerale si este mult mai usor digerabil fata de acestea. Pestele si fructele de mare sint mai putin calorice si de aceea este obligatoriu sa mincam peste ( de preferinta proaspat ) de minim 3 ori/saptamina. Insa nimeni nu va fi certat daca in fiecare zi va consuma peste. Va mai amintiti sloganul "nici o masa fara peste", ei bine nu era un slogan comunist.

 In spanac gasim mai mult fier decit in carne?

FALS
Chiar daca continutul de fier in spanac si alte legume cu frunze verzi este foarte crescut, acesta nu poate fi absorbit in intestinul uman. Principala sursa de fier a omului este carnea, cit mai rosie si mai cruda, alaturi de organe precum ficatul si splina, depozite de fier atit la om, cit si la animale. Fierul din carne se absoarbe si mai bine in prezenta vitaminei C, deci o friptura in singe alaturi de o salata verde e reteta perfecta impotriva anemiei.

 Carnea nu contine fibre?

ADEVARAT
. Din metabolismul carnii nu rezulta nici un fel de reziduuri solide si, ca urmare, bolul alimentar trebuie completat cu legume proaspete si produse cereale, altfel exista riscul ca un regim bogat in carne sa fie urmat de constipatie.

Carnea e responsabila de guta?

ADEVARAT
. Toate alimentele bogate in purina (carne rosie, vinat, carne de animal tinar - vitel, miel, dar si ciocolata, au ca rezultat depunerea acidului uric la nivelul articulatiilor mici si aparitia atacului de guta.

Regimul proteic duce la slabire rapida?

ADEVARAT
. Se pot pierde in 2 saptamini 5-7 kg prin consumul exclusiv de proteine, pentru ca excesul de proteina se transforma foarte greu in grasime. Exista insa riscul de pierdere a masei musculare deoarece organismul este obligat sa-si arda proteinele constitutionale pentru a obtine putina glucoza, ca sursa de energie si pentru buna functionare a sistemului nervos.
 
Cei care vor "muschi" trebuie sa manince carne?
ADEVARAT
. In conditiile unui efort fizic intens sau daca este urmarita cresterea masei musculare prin sport este indicat sa fie consumate in principal proteine de calitate superioara (carne, lapte, oua) ca materie prima pentru sinteza de aminoacizi. Aportul proteic trebuie sa fie cu 30% mai mare. Similar, la femeile gravide sau care alapteaza este nevoie de o crestere a ratei proteice cu 20-30% pentru a asigura dezvoltarea adecvata a embrionului si a fatului.

Regimul vegetarian este mai sanatos?

FALS
. Legumele si cerealele nu contin toti aminoacizii esentiali, prin urmare, unele proteine ce au la baza acesti aminoacizi nu pot fi sintetizate. Regimul vegetarian duce si la o carenta de vitamine, mai ales cele din grupul B si vitaminele liposolubile A, D care se gasesc doar in produsele animale, ca sa nu mai vorbim de fier si zinc. Este recomandat, ca solutie de mijloc, regimul lacto-vegetarian pentru a putea asigura organismului toate principiile alimentare de baza."
                                                                                                           Ganduri culese de pe internet 

GARDEN OF LIFE OCEANS 3 BEYOND OMEGA 3


Only Omega-3 supplement with OmegaXanthin - a synergistic complex of three healthy compounds 

Supports cardiovascular health and helps maintain already healthy triglyceride and cholesterol levels 
Helps maintain a healthy immune system and promotes emotional well-being 

Oceans 3 Beyond Omega-3 is the only omega-3 dietary supplement available with OmegaXanthin, a synergistic complex of three health-promoting compounds from the ocean: EPA and DHA, astaxanthin and fucoxanthin. Everyone knows that EPA and DHA from ultra pure, high potency cod liver oil are potent sources of omega-3 essential fatty acids. Astaxanthin is an extremely powerful antioxidant carotenoid coming from sea algae, and fucoxanthin is another antioxidant carotenoid from brown seaweed. Beyond Omega-3 with OmegaXanthin supports cardiovascular health, helps maintain a healthy immune system and promotes overall wellness through stress management and emotional well-being. No filler ingredients, artificial colors or preservatives. Gluten free. Yeast free. Dairy free. 

No comments: