reteta asta am cules-o de pe facebook...de pe pagina banateana .am incercat si e foarte buna
Ingrediente aluat:
Faina 500 gr
Apa cat cuprinde (cam o cana)
1 lingura ulei
Sare
Umplutura:
Cartofi 1kg
Ceapa 2 buc mijlocii (sau praz)
Piper, Sare
Putin marar (se poate si fara)
Branza rasa, sau cascaval (se poate fara)
Amestecati aluatul din ingredientele de mai sus pana nu se mai lipeste de mana, il impartiti in mai multe parti egale,si apoi il ungeti pe deasupra cu ulei. Asa e bine sa se odihneasca la cald cam 40min.
Dupa aceea, intindeti aluatul ca in fotografie, peste o fata de masa de panza si presarati cu umplutura alcatuita din cartofi (cartofii fiind marunt taiati sau rasi pe razatoare), ceapa, piper, sare ,marar ,etc dupa gust.
Infasurati si puneti intr-o tava, unsa in prealabil cu ulei,(forma rotunda sau dreptunghiulara), ungeti deasupra cu putin ulei si coaceti la o temperatura 180-200 grade cam 30-40 min.
Dupa ce scoateti din cuptor, acoperiti placinta cu un prosop si lasati la racit 30 min. Serviti cu lapte batut. Se poate servi si rece.
1 comment:
Heya i am for the primary time here. I found this board and I find It truly useful
& it helped me out much. I hope to offer one thing back and help others such as you helped me.
Here is my web site www.toucandate.com
Post a Comment