" Oricine a trecut prin Timisoara sau prin imprejurimi si a luat masa la unul din restaurantele locale, a avut prilejul sa observe, la capitolul "desert" al meniului, asa numitele "Clatite banatene" sau "Clatite ca la Ana-Lugojana ". Cei care au avut curiozitatea sa le si guste, nu le-au uitat prea usor. Clatite fine, umplute cu branza cremoase si stafide, inotand intr-un sos de vanilie si acoperite de bezea caramelizata... ar satisface visele oricarui gurmand, nu? Se pare ca acest desert a fost lansat in zilele de glorie ale Hanului Ana-Lugojana, aflat pe drumul ce leaga Lugojul de Faget. Din pacate, anii ce s-au scurs au cam schimbat fata hanului, insa clatitele s-au raspandit in tot Banatul.
Ingrediente
- Clatite pregatite dupa reteta preferata a fiecaruia (preferabil cat de subtiri)
- 250 de grame de branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 grame de smantana dulce
- 250 de grame de zahar
- stafide
- unt pentru uns vasul gratinabil
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa dizolvare.
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Dupa aproximativ 10 minute, cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua
Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua."
reteta am primit-o pe mail, cu foto
1 comment:
Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it ;) I may revisit
yet again since I book-marked it. Money and freedom is the greatest
way to change, may you be rich and continue to guide other people.
Stop by my web page - proven male enhancement
Post a Comment