Blat:
- 4 ouă
- 2 linguri cafea
- 2 linguri apă
- 8 linguri făină
- 2 linguri cacao
- puțină sare
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esență vanilie
- 400 ml lapte
- 1 pachet unt
- 3 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 3 lingurițe ness
Preparare:
Blat: se bate albușul spumă, după care se adaugă treptat celelalte ingrediente, fără să se mai bată.
Crema: se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă făina, zahărul vanilat, esența de vanilie și laptele și se fierb la bai marine până se îngroașă ca o budincă; se lasă la răcit, apoi se amestecă cu untul bătut spumă.
Spuma: se bat albușurile, apoi se adaugă zahărul pudră și nessul.
Asamblare: se unge blatul cu cremă iar deasupra se întinde spuma.Se presară cu pudra de cafea și se taie.
No comments:
Post a Comment