PÂINE DULCE CU MORCOV
Ingrediente:
- 400 g făină
- 2 linguri untură
- 1 plic drojdie uscată
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 esentă lămâie
- 100 g zahăr pudră
- 200 ml lapte
- o mână fulgi migdale
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1 morcov ras pe răzătoarea mică
Preparare:
- Se încălzește laptele și se amestecă cu drojdia și puțin zahăr
- Intr-un bol se amestecă făina cu untura până se obține o structură sfărâmicioasă, ca un pesmet
- Se adaugă zahărul pudră,zahărul vanilat, esența de lamâie,coaja rasă de lămâie, migdalele și morcovul ras și se amestecă bine
- Se adaugă laptele și se frământă o cocă, ca de pâine
- Se acoperă cu un șervet și se lasa la crescut o oră
- Se mai frământă puțin coca crescută, daca este nevoie se mai presară puțină făină si se formează o franzelă
- Se tapetează cu hâtrie de copt o tavă de chec ân care se transferă coca
- Se coace ân cuptorul încins, mai întâi la 150 grade după care se măreste temperatura la 180 grade, până trece testul scobitorii (înțepat cu o scobitoare, nu trebuie sa rămână aluat pe ea când o scoatem)
- Scoatem din cuptor, pensulăm cu puțină apă și învelim intr-un prosop de bucătărie .
No comments:
Post a Comment