ALUAT DE PIZZA FĂRĂ GRÂU (fără gluten)
Ingrediente :
- 2 1/2 căni făină de tapioca
- 1/3 cană făină cocos
- 3 lingurițe praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lamâie
- 4 ouă
- 1/4 cană apă
- 3 linguri ulei cocos (topit) sau untură porc
- sare
Preparare :
- într-un bol se amestecă 2 căni făina de tapioca cu făina de cocos, praful de copt și sarea
- se face o adăncitură la mijlocul amestecului și se adaugă ouăle bătute, apa și grăsimea
- se amestecă până se formează un aluat
- se adaugă restul de tapioca și se frământă în contiunare cu mâna
- se formează o bilă din aluat și se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt
- se întinde aluatul cu mâinile puțin unse cu grăsime, în forma de blat de pizza
- se coace în cuptorul încins la 170 grade celsius, cam 20 minute
- se scoate blatul și se unge cu pesto sau sos de roșii
- se aranjează deasupra șuncă, mozarella sau ce doriți pe pizza
- se dă din nou la cuptor la temperatură mai mare (200-230 grade celsius) pentru încă 15-20 min
No comments:
Post a Comment