Friday, June 12, 2015

ALUAT DE PIZZA FĂRĂ GRÂU (fără gluten)

Ingrediente :


  • 2 1/2 căni făină de tapioca
  • 1/3 cană făină cocos
  • 3 lingurițe praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lamâie
  • 4 ouă
  • 1/4 cană apă
  • 3 linguri ulei cocos (topit) sau untură porc
  • sare
Preparare :

  1. într-un bol se amestecă 2 căni făina de tapioca cu făina de cocos, praful de copt și sarea
  2. se face o adăncitură la mijlocul amestecului și se adaugă ouăle bătute, apa și grăsimea
  3. se amestecă până se formează un aluat
  4. se adaugă restul de tapioca și se frământă în contiunare cu mâna
  5. se formează o bilă din aluat și se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt
  6. se întinde aluatul cu mâinile puțin unse cu grăsime, în forma de blat de pizza
  7. se coace în cuptorul încins la 170 grade celsius, cam 20 minute
  8. se scoate blatul și se unge cu pesto sau sos de roșii
  9. se aranjează deasupra șuncă, mozarella sau ce doriți pe pizza
  10. se dă din nou la cuptor la temperatură mai mare (200-230 grade celsius) pentru încă 15-20 min

No comments: