Friday, June 21, 2013

DIN BUCATARIA RUSEASCA- HANUM


HANUM

 Este o rulada delicioasa, dintr-un fel de  aluat de taitei umplut cu carne tocata.

 Avem nevoie de :

 Pentru aluat:
·         2 cani faina
·         1 ou
·         2 linguri ulei
·         Cca ½ cana apa
·         sare
 
Pentru umplutura:
·         2 morcovi rasi
·         2 cepe taiate marunt
·         1 lingura ulei
·         1 cartof
·         500g carne tocata
·         Sare, piper


Pregatire aluat:

Intr-un castron punem faina, facem o adancitura la mijloc si adaugam oul, 2 linguri de ulei si apa.Framantam un aluat care trebuie sa fie de consistenta unui aluat de taitei.Framantam bine, sa nu fie lipicios, pana se desprinde de mana.Lasam aluatul sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Pregatire umplutura:

Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt, cu o lingura de ulei si putina sare.Cand ceapa este sticloasa adaugam si morcovul ras.Lasam putin sa se prajeasca, apoi luam tigaia de pe foc si lasam sa se receasca.

Carnea tocata o amestecam cu un cartof ras si o comdimentam cu sare si piper.

Intindem bine foaia pe o suprafata pudrata cu faina, cat de subtire putem.

Pe foaia bine intinsa punem carnea tocata condimentata si deasupra legumele prajite.
           Rulam cat de strans putem ca sa nu se desfaca.
          Rulada o ungem cu unt si o punem la fiert intr-o cratita cu abur.In apa la fiert adaugam foi de dafin, boabe de piper si sare.Se fierbe 40 minute.

 Se serveste fierbinte cu smantana sau sos de rosii.

No comments: