HANUM
·
2 cani faina
·
1 ou
·
2 linguri ulei
·
Cca ½ cana apa
·
sare
Pentru umplutura:
·
2 morcovi rasi
·
2 cepe taiate marunt
·
1 lingura ulei
·
1 cartof
·
500g carne tocata
·
Sare, piper
Pregatire aluat:
Intr-un castron punem faina, facem o adancitura la mijloc
si adaugam oul, 2 linguri de ulei si apa.Framantam un aluat care trebuie sa fie
de consistenta unui aluat de taitei.Framantam bine, sa nu fie lipicios, pana se
desprinde de mana.Lasam aluatul sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Pregatire umplutura:
Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt, cu o lingura de ulei si putina
sare.Cand ceapa este sticloasa adaugam si morcovul ras.Lasam putin sa se
prajeasca, apoi luam tigaia de pe foc si lasam sa se receasca.
Carnea tocata o amestecam cu un cartof ras si o comdimentam cu sare si
piper.
Intindem bine foaia pe o suprafata pudrata cu faina, cat de subtire putem.
Pe foaia bine intinsa punem carnea tocata condimentata si deasupra legumele
prajite.
Rulam cat de strans putem ca sa nu se desfaca.
Rulada o ungem cu unt si o
punem la fiert intr-o cratita cu abur.In apa la fiert adaugam foi de dafin,
boabe de piper si sare.Se fierbe 40 minute.
No comments:
Post a Comment