Saturday, June 29, 2013

STIATI CA....?


ARDEIUL IUTE poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, pancreas si poate opri un atac de cord.Se zice ca ar fi bun impotriva inflamatiilor, pentru amelioararea durerilor,tratarea degeraturilor, a sinisurilor congestionate, stimuleaza imunitatea,previne ulcerul gastric, ajuta sistemul circulator, este un bun remediu pentru hipertensiune arteriala, este benefic pentru stomac si tractul intestinal, si mai nou este printre vedetele folosite pentru accelerarea metabolismului si adjutant in curele de slabire.

ŢUICA DE PRUNE
Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme dedecongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.Ţuica este antianemic,are un bogat conţinut în fier,reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.

BOABELE DE PIPER
Boabele de piper adăugate în supă, la fierbere, acționează ca un conservant și nu va lăsa supa să se acrească dacă rămâne și pentru a doua zi.  

BICARBONATUL DE SODIU
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu adaugat peste carne la tocanita este buna pentru frăgezire.

MENTAMenta este o planta aromatica destul de des folosita in combaterea efectelor racelii si gripei, insa ea te poate ajuta si daca vrei sa slabesti. Explicatia este data de faptul ca menta alunga poftele alimentare si reduce numarul de calorii consumate, datorita uleiurilor volatile si flavonoidelor pe care le contine.
MARARUL Mararul ajuta la calmarea organismului, relaxarea lui si prevenirea balonarii si a digestiei neregulate. In lupta cu excesul de kilograme, mararul actioneaza pentru accelerarea metabolismului si prevenirea retentiei de apa.

PATRUNJELUL  Are o aroma inegalabila, de aceea este folosit la scara larga drept condiment de nelipsit din ciorbe. In plus, patrunjelul contine si o cantitate mare de vitamina C, un nutrient esential in accelerarea metabolismului, topirea grasimilor si eliminarea surplusului de apa din organism.

LEVANTICA
 Levantica stimuleaza circulatia si excretia de bila, calmeaza nervii si amelioreaza indigestia. Levantica se foloseste in bucatarie drept condiment in mancarurile pe baza de peste, curcan, miel sau pui. Aceasta contine substante care descompun si dizolva excesul de grasime din corp.

CIMBRUL
 Cimbrul ofera o aroma inconfundabila legumelor si merge de minune in mancarurile fierte. Are un efect benefic asupra sistemului digestiv deoarece amelioreaza crampele stomacale si te scapa de balonare. Totodata, cimbrul contine substante care accelereaza descompunerea grasimilor.

ROZMARINUL
 O alta iarba aromatica delicioasa in tocanite, preparate mediteraneene, peste sau pui, este rozmarinul. Aceasta planta minunata stimuleaza circulatia, amelioreaza indigestia si intareste nervii. In plus, rozmarinul accelereaza metabolismul, te ajuta sa arzi caloriile mai rapid, arde grasimile si intareste tesuturile.

MAGHIRANUL
 Maghiranul este tratamentul naturist pentru durerile de cap, indigestie, crampe si dureri stomacale, avand efect stimulator si asupra circulatiei sangelui. In plus, maghiranul, ca si cimbrul, contine substante amare care ajuta metabolismul sa functioneze mai rapid si astfel sa topeasca grasimile.

No comments: