Thursday, July 11, 2013

PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ


Ingrediente:

·         foi de plăcintă – 1 pachet;
  
·         5 ouă;

·         500 gr. branză oaie/vacă rasă;

·         unt/ ulei

·         2 cani lapte dulce; (600ml)



Cum procedam:

   3 ouă se amestecă cu branza rasă, peste care se toarna lapte (cam100 ml); și câteva cubulețe de unt, sau un pic de ulei;să fie o pastă dar nu prea fluidă.

   2 ouă se amesteca cu cca.500 ml lapte;se bat întâi ouăle cu telul , apoi turnăm și laptele.

   foile de placinta (cate 2-3) se ung cu unt sau ulei și se acoperă cu branza;Se impacheteaza aducând colțurile spre centru (ca la branzoaică)

    pachețelele se aranjează în formă de floare, începând din mijloc, într-o tava rotundă.Se acoperă totul cu cele 500ml lapte amestecat cu ouă.

Se coace în cuptorul încins la 180 grade, pană se rumenește și compoziția de ou este închegată.

No comments: