·
foi de plăcintă – 1 pachet;
·
5 ouă;
·
500 gr. branză oaie/vacă rasă;
·
unt/ ulei
·
2 cani lapte dulce; (600ml)
Cum procedam:
3 ouă se amestecă cu branza rasă, peste care se
toarna lapte (cam100 ml); și câteva cubulețe de unt, sau un pic de ulei;să fie o pastă dar nu prea fluidă.
2 ouă se amesteca cu cca.500 ml lapte;se bat întâi ouăle cu telul , apoi turnăm și laptele.
foile de placinta (cate 2-3) se ung cu unt sau ulei
și se acoperă cu branza;Se impacheteaza aducând colțurile spre centru (ca la branzoaică)
pachețelele se aranjează în formă de floare, începând
din mijloc, într-o tava rotundă.Se acoperă totul cu cele 500ml lapte amestecat
cu ouă.
Se coace în cuptorul încins la 180 grade, pană se rumenește și compoziția de ou este închegată.
No comments:
Post a Comment