- 1kg vinete
- 2 căni apă
- 3 căni oțet
- 4 căței usturoi
- 4 frunze dafin
- 3-4 rămurele rozmarin
- fulgi de chili
- sare
- ulei de măsline
Preparare :
- se spală vinetele , se cojesc parțial și se taie felii
- se așează feliile de vinete la scurs, presărate cu sare și presate, pentru o oră
- se curăță de sare ți se usucă cu un prosop de bucătărie
- se aduce la fierbere soluția de apă și oțet, se adaugă feliile de vinete și se lasă 5 min la fiert
- se strecoară și se întind la uscat, pe un prosop de bucătărie pănă a doua zi
- se așează feliile preparate anterior într-un borcan, un strat de vinete, se presară condimentele mărunțite și usturoiul feliat subțire, apoi alt strat, până se termină vinetele.Se presează ușor să nu rămână bule de aer
- se completează cu ulei de măsline cât să acopere vinetele
- se capsează și se păstrează la loc răcoros și intunecat
- sunt bune de consum după o lună
1 comment:
Ce fel de sare folosim? Sare de murături sau sare de bucătărie?
Post a Comment