Wednesday, May 20, 2015

VINETE MURATE IN STIL ITALIAN

Ingrediente :

  • 1kg vinete
  • 2 căni apă
  • 3 căni oțet
  • 4 căței usturoi
  • 4 frunze dafin
  • 3-4 rămurele rozmarin
  • fulgi de chili
  • sare
  • ulei de măsline

Preparare :

  1. se spală vinetele , se cojesc parțial și se taie felii
  2. se așează feliile de vinete la scurs, presărate cu sare și presate, pentru o oră
  3. se curăță de sare ți se usucă cu un prosop de bucătărie
  4. se aduce la fierbere soluția de apă și oțet, se adaugă feliile de vinete și se lasă 5 min la fiert
  5. se strecoară și se întind la uscat, pe un prosop de bucătărie pănă a doua zi
  6. se așează feliile preparate anterior într-un borcan, un strat de vinete, se presară condimentele mărunțite și usturoiul feliat subțire, apoi alt strat, până se termină vinetele.Se presează ușor să nu rămână bule de aer
  7. se completează cu ulei de măsline cât să acopere vinetele
  8. se capsează și se păstrează la loc răcoros și intunecat
  9. sunt bune de consum după o lună 

1 comment:

Anonymous said...

Ce fel de sare folosim? Sare de murături sau sare de bucătărie?