Friday, November 01, 2013

GOGOȘI (POAFE)

Ingrediente:
gogosi (poafe)
  • 500g făină
  • 100g zahăr
  • 1 plic drojdie
  • sare
  • 30g margarină
  • apă minerală






Preparare:
  1.  Într-um bol cernem făina și o amestecăm cu puțină sare; facem o groapă în mijloc, punem drojdia, o linguriță de zahăr și puțină apă caldă.
  2. Lăsăm drojdia să crească puțin, apoi adăugăm zahărul și margarina și începem să amestecăm aducând făina de pe margini spre centru.Adăugăm treptat apă minerală până obținem un aluat ca de pâine.
  3. Frământăm bine de tot până face bule.
  4. Acoperim cu un prosop umed și lăsăm la crescut într-un loc cald până își dublează volumul.
  5. Scoatem aluatul pe o planșetă presărată cu făină, framântăm sa scoatem aerul, apoi întrindem o foaie mai groasă.
  6. Tăiem gogoșile cu gura unui pahar trecut prin făină.
  7. Lăsăm gogoșile să mai crească cam 30 min, apoi le frigem în ulei încins.
  8. Cât sunt încă calde, le tăvălim prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.


poafe
tips: putem adăuga în aluat coajă rasă de lamâie
        tăiem aluatul in formă de romb, facem o gaură în centru și trecem un colț de romb prin gaură.După ce le frigem arată ca niște fontițe.
        tăiem încă un cerc mai mic din centrul fiecărei gogoașe cu un pahar mai mic;  după ce le frigem le stopim cu ciocolată topită sau cu un sos facut cu zahăr pudră amestecat cu zeamă de lamâie
         formăm aluatul sub formă de suluri pe care le împletim, apoi le frigem
         punem o linguriță de magiun pe fiecare gogoașă, o împachetăm, presăm bine marginile să nu se desfacă, apoi le frigem

No comments: