Monday, November 18, 2013

PAPRICAȘ DE PÂRVE

Ingrediente:

tocăniță de pârve
  • 1 kg pârve
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • ulei
  • piper sare 









Preparare:
  1. Curățati pârvele și le rupeți cu mâna ( nu se spală și nu se taie cu cuțitul )
  2. Tocați ceapa
  3. Curățați morcovul și îl tăiași felii
  4. Într-o cratiță încingeți ulei și prăjiți ceapa până devine sticloasă
  5. Adăugați morcovul, boabe de piper și o foaie de dafin
  6. Adăugați pârvele
  7. Prăjiți la foc mic sub capac cam 20 min.Adăugați apă numai dacă este nevoie.
  8. Serviți cu pătrunjel verde tocat ( sau smântână ) 
Chiar dacă nu conține boia, la noi se spune papricaș la orica fel de tocăniță.

tocăniță de pârve

No comments: