- 1 pachet aluat foietaj
- 2-3 ouă
- 500g carne măcinată amestec porc/vită
- 1 ceapă
- sare piper boia
Preparare:
- se călește ceapa tăiată fâșii, într-o lingură de ulei, până devine sticloasă
- se adaugă carnea tocată și se călește la foc mic până se albește și scade tot lichidul
- se ia de pe foc și se lasă la răcit
- se adaugă oul bătut, sare, piper, boia
- dacă umplutura nu este destul de consistentă mai adăugăm o felie de franzelă înmuiată în lapte și stoarsă bine de tot; trebuie să avem o umplutură ca de chiftele.
- se întinde foaia de aluat pe un blat presărat cu făină
- se taie dreptunghiuri mai mari
- fiecare dreptunghi se unge pe margini cu ou bătut
- se pune pe diagonala fiecărui dreptunghi umplutura de carne
- se acoperă cu cealaltă diagonală, obținând un triunghi
- se sigilează bine marginile unse cu ou
- se unge deasupra cu ou bătut
- se crestează de 2-3 ori cu un cuțit ascuțit
- se coace în cuptorul preâncălzit, la 180 grade cam 20 min
No comments:
Post a Comment