Tuesday, November 05, 2013

TRIGOANE CU CARNE

Ingrediente:
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2-3 ouă
  • 500g carne măcinată amestec porc/vită
  • 1 ceapă
  • sare piper boia

Preparare:

  1. se călește ceapa tăiată fâșii, într-o lingură de ulei, până devine sticloasă
  2. se adaugă carnea tocată și se călește la foc mic până se albește și scade tot lichidul
  3. se ia de pe foc și se lasă la răcit
  4. se adaugă oul bătut, sare, piper, boia
  5. dacă umplutura nu este destul de consistentă mai adăugăm o felie de franzelă înmuiată în lapte și stoarsă bine de tot; trebuie să avem o umplutură ca de chiftele.
  6. se întinde foaia de aluat pe un blat presărat cu făină
  7. se taie dreptunghiuri mai mari
  8. fiecare dreptunghi se unge pe margini cu ou bătut
  9. se pune pe diagonala fiecărui dreptunghi umplutura de carne
  10. se acoperă cu cealaltă diagonală, obținând un triunghi
  11. se sigilează bine marginile unse cu ou
  12. se unge deasupra cu ou bătut
  13. se crestează de 2-3 ori cu un cuțit ascuțit
  14. se coace în cuptorul preâncălzit, la 180 grade cam 20 min

No comments: