Thursday, November 21, 2013

PAPRICAȘ (GULAȘ) DE PORC

Ingrediente:
papricaș (gulaș) de porc
  • 500 g carne de porc (pulpă)
  • 3 cartofi
  • 3-4 cepe
  • 3 ardei
  • 1 roșie
  • 1 ou
  • 2-3 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • vegeta, sare, piper, boia de ardei




Preparare:

  1. se taie carnea cubulețe
  2. se curăță ceapa și se taie peștișori
  3. se curăță ardeii și se taie bucăți mai mari
  4. roșia se feliază
     Într-o cratiță se încinge o lingură de ulei în care se călește ceapa până devine aurie, apoi se adaugă carnea și se prăjește câteva minute ca să-și schimbe culoarea.Se adaugă ardeii și roșia și se prăjesc și ele puțin.Secretul gustului este că toate trebuie să fie prăjite înainte de a adăuga apă.Se pune vegeta (cam o lingură) și apă cât să acopere totul.Se fierbe la foc mic cu capacul pus până se înmoaie carnea, apoi se adaugă cartofii piperul și boiaua.Dacă este nevoie mai adăugăm apă, să fie ca o supă mai groasă.Mai fierbem la foc mic (e și asta un secret) cu capacul pus.
     Intre timp pregătim găluștele: într-o farfurie batem oul cu puțină sare și adăugăm făină cât să obținem un aluat doar puțin mai subțire ca cel de tăiței.Formăm găluște micuțe, cu furculița pe marginea farfuriei și le turnăm în papricaș.Potrivim de sare, piper și mai adăugăm boia de ardei iute.Lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt moi și galuștele.
     Servim cu pătrunjel verde tocat și cu salată de varză.
papricaș (gulaș) de porc

No comments: