Friday, November 15, 2013

LANGOȘI CU MARMELADĂ

langoși
Ingrediente:
  • 500g făină
  • 100g zahăr
  • 1 plic drojdie
  • sare
  • apă
  • ulei
  • marmeladă 






Preparare:
  1.  Într-um bol cernem făina și o amestecăm cu puțină sare; facem o groapă în mijloc, punem drojdia, o linguriță de zahăr și puțină apă caldă.
  2. Lăsăm drojdia să crească puțin, apoi adăugăm zahărul  și începem să amestecăm aducând făina de pe margini spre centru.Adăugăm treptat apă călduță  până obținem un aluat ca de pâine.Punem și puțin ulei.
  3. Frământăm bine de tot până face bule.Ungem aluatul cu ulei.
  4. Acoperim cu un prosop umed și lăsăm la crescut într-un loc cald până își dublează volumul.
  5. Scoatem aluatul pe o planșetă presărată cu făină, framântăm să scoatem aerul, apoi întindem o foaie mai subțire.
  6. Tăiem dreptunghiuri cu un cuțit ascuțit.Umplem cu marmeladă și împăturim.
  7. Lăsăm langoșii să mai crească cam 30 min, apoi îi frigem în ulei încins.
langoși



No comments: