- 500 g cartofi
- 1/2 cană orez
- 2-3 morcovi
- 2 ceape
- marar
- patrunjel
- pesmet
- ulei
- sare,piper, vegeta
- cartofii se fierb în coajă, se curăță cât sunt încă calzi și se pasează
- ceapa se toacă
- morcovii se dau prin răzătoarea mică
- orezul se fierbe
Se formează chiftelele cu mâna, se tăvălesc prin pesmet și se frig în ulei încins.
Se servesc ca atare, cu murături sau ca și garnitură cu sote de morcovi, mâncare de dovlecei sau cu sos de roșii.
se prepară un sos de roșii astfel : încingem o lingură de ulei în care prăjim rapid un cățel de usturoi pisat, o lingură de zahăr, o lingură de făină și stingem cu suc de roșii.Lăsăm sa fiarbă până se îngroașă, adăugăm busuioc tocat și chiftelele.Luăm de pe foc și lăsăm puțin să se pătrundă aromele.
No comments:
Post a Comment