Ingrediente:
- 2 cepe roșii
- 1-2 căței usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 cartofi
- 500 g mazăre fină congelată
- 1 legătură mărar
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
- sare, piper, vegeta
Preparare:
- Ceapa se curăță și se taie peștișori
- Usturoiul se curăță și se toacă marunt
- Morcovul și păstârnacul se curăță și se taie rondele
- Cartofii se curăță și se taie cuburi
- Mărarul se toacă mărunt.
Într-o cratiță se încinge ulei și se călește ceapa pănă devine translucidă.Se adaugă usturoiul, morcovul si păstârnacul și se călesc câteva minute, după care se adauga mazărea congelată.Se potrivește se sare și piper și se călește câteva minute, după care se adaugă apă cât să acopere legumele, cartofii și vegeta.Când legumele sunt fierte, se adaugă mărarul și o lingură de făină dizolvată în apă rece și se mai lasă să clocotească cât să se ingroașe sosul.
Se servește cu salată verde.
No comments:
Post a Comment