Wednesday, February 26, 2014

TOCANĂ DE SOIA CU GĂLUȘTE - de post

Ingrediente:

găluște :
  •  250 g făină
  •  1 linguriță praf de copt
  •  1 linguriță bicarbonat de sodiu 
  •  125 g margarină foarte rece
  •  Sare, piper   
     Se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul sarea și piperul cu margarina dată prin răzătoarea mare.Se obține un aluat sfărâmicios la care se adaugă puțină apă, cât sa obținem un aluat legat.Se împarte aluatul în cca 20 părți egale, din care se formează niște bile (găluște).Dacă nu le folosim pe toate, putem să le păstrăm la congelator.
 
 tocănița :

  • 2 -3 cepe
  • 3 ardei - roșu, galben, verde
  • 1 conservă cuburi roșii
  • 1 conservă ciuperci (sau ciuperci proaspete)
  • 1 pungă cuburi de soia fierte în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură boia
  • 1 cub bază de supă de legume
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare, piper 
     Se încinge uleiul, se călește ceapa tăiată peștișori și ardeii tăiați cuburi.Când s-au muiat se adaugă ciupercile, roșiile și soia.Se completează cu apă, baza de supă, boia, sare piper.Când începe să clocotească, se adaugă găluștele.Se fierbe cu capac, cam 30 min.Găluștele trebuie să fie pe jumătate scufundate în zeamă.La final, se presară pătrunjel verde tocat.
 

No comments: