Tuesday, February 25, 2014

TOCANĂ MÂNĂSTIREASCĂ

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 4 dovlecei
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 ardei
  • 4 roșii
  • o legatură de mărar
  • o legatură de patrunjel verde
  • ulei (pentru prajit)
  • făină
  • sare
  • piper

  • Preparare:

    1. dovleceii se curăță, se taie felii, se sărează, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins
    2. cepele se taie peștișori
    3. morcovii se taie rondele
    4. ardeii și roșiile se taie felii
         Se încinge o lingură de ulei in care se călesc ceapa, morcovii ardeii și roșiile, cu puțină sare.Se adaugă apă cât să acopere legumele, un cub de supă de legume și se fierbe la foc mic.Când legumele sunt moi, se adaugă dovleceii, se potrivește de sare și piper și se presară mărarul și pătrunjelul tocat.

    No comments: