Tuesday, February 25, 2014

STUFAT CU SOIA - de post

Ingrediente:
  • 1 pungă cuburi soia
  • 1 fir de praz
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură ștevie
  • 1 legătură leurdă
  • 1 conservă roșii cubulețe
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, vegeta
Preparare:

     Cuburile de soia se fierb în apă cu vegeta, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
     Prazul se taie rondele mai groase, cepa și usturoiul se taie bastonașe cam de 3 cm, ștevia (drăgăvei) și leurda se taie fâșii mai groase.Verdețurile se opăresc cu apă fiartă cu sare și se strecoară.
     Se încinge uleiul, se prăjesc rapid cubulețele de soia fierte și strecurate, se adaugă roșiile și verdețurile.Se potrivește de sare și piper, se adaugă din apa în care am opărit verdețuruile, cât să acoperim stufatul și se dă la cuptor până scade. 
 
      Pentru variațiuni pe aceeași temă, in loc de soia putem folosi ciuperci sau măsline.
      Se poate servi cu orez fiert, mălai bănățean sau mămăligă.

No comments: