- 1 kg. cartofi
- 2-3 cepe mai mari
- 1-2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 cană făină
- 1 lingură boia
- 1 legătură patrunjel verde
- ulei
- sare, piper, vegeta (dupa gust )
- Din făină, 2 linguri de ulei, 1 linguriță oțet și puțină apă, se face o cocă nu prea tare.Se întinde sub formă rotundă și se lasă la odihnit 30 minute.
- se taie ceapa peștișori
- morcovii, pătrunjelul, ardeiul și țelina se taie cubulețe
- cartofii se taie in patru
- pătrunjelul se toacă
Într-o cratiță se încinge o lingură de ulei, se prăjește ceapa, după care se adaugă pe rând ardeiul, morcovii, țelina și pătrunjelul.Când s-au muiat legumele, se adaugă boiaua, vegeta, cartofii și se completează cu apă cât să acopere totul.Se fierbe la foc mic.
Punem coca pregătită anterior pe o față de masă curată, presărată cu făină și o întindem cu sucitorul, cât de subțire putem, ca o foaie de ștrudel.O ungem cu ulei și cu ajutorul feței de masă o rulăm, apoi o răsucim în formă de spirală.
Când cartofii sunt aproape gata, punem păturata deasupra și mai lăsăm să fiarbă cam 30 minute, cu capacul pus.La sfârșit presărăm pătrunjelul tocat.
Dacă dorim, putem umple păturata cu brânză rasă ( înainte de rulare radem brânză pe toată suprafața foii )
No comments:
Post a Comment