Tuesday, May 19, 2015

BRÂNZĂ TOPITĂ -rețetă de casă

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci bine stoarsă de zer
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1-2 lingurițe sare
  • 20 g unt

Preparare:

  1. Brănza de vaci bine stoarsă de zer se amestecă cu sarea și bicarbonatul și se ține la rece cca 2 ore
  2. Se topește untul într-un castron la baie marine ( se pune apă la fiert intr-o oală mai mică decât bolul sau cratița în care topim, iar când fierbe apa punem bolul cu unt peste oală, astfel sursa de căldură pentru topire vor fi aburii )
  3. După ce s-a topit untul se adaugă brânza și se fiebe amestecând cu un tel, până se topește
  4. Se ia de pe foc și se adaugă condimente după gust (mărar, oregano, fulgi de chilli, ciuperci, etc)
  5. Se transferă într-un recipient care se ține la frigider până se întărește 

No comments: